ChevelleForum.net

Go Back   Chevrolet Chevelle Forums > Chevrolet Chevelle Garage > Electrical

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #11  
Old 01-10-2018, 09:08 PM
kevinw kevinw is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2017
Posts: 133
Default

what you mean motor to frame? I understand cleaning the ground wire, which I believe is in front of the tank, that is what I jiggled and then it worked again
Reply With Quote
  #12  
Old 01-11-2018, 03:40 AM
chevymaher's Avatar
chevymaher chevymaher is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2014
Location: Kentucky
Posts: 1,182
Default

Well the sender is grounded to the frame. Now to get the ground back to the battery. The frame is isolated by rubber bushings from the body so no ground there. Following the ground path back to the battery it is frame to block in front. Then block to battery.

Other possible paths are Frame to body and then body back to frame in the front. Point was there are a bunch of grounds and it has multiple paths to travel to the battery. But they all corrode at about the same speed. So just do them all once you find one bad.

So if the front ground is rusted in half or bad connection. It is still a intermittent open circuit.

But it seems by jiggling the wire to make it work. You did find the worst offender in the path of the ground.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 12:12 PM.



Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Audiokarma.org